Asu,  Juhlaprinsessa,  Kaunotar,  Peruukki

Kaunottaren asun valmistus

Kaunottaren asun suunnittelu alkoi heti Tähkäpää-hahmon valmistumisen jälkeen viime vuoden huhtikuussa. Tähkäpään asuun kuului paljon erisävyisiä kankaita, pitsejä ja nauhoja, joten sen valmistuttua huokaisimme helpotuksesta ompelijani Laura Lipiäisen kanssa, Kaunottaren asuun tulisi varmasti olemaan paljon helpompaa löytää kankaat! Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, kun olin tilannut ulkomailta jo pelkästään hansikkaita 12 paria etsiessäni oikeaa värisävyä, että ei tämänkään asun valmistus niin helppoa tulisi olemaan.

Kaunottaren asun valmistus oli minulle myös henkilökohtaisesti erityisen tärkeää, sillä Kaunotar on lempiprinsessani. Muistan lapsuudessani rakastaaneeni tätä keltaista mekkoa, joka niin kauniisti leijaili tanssin pyörteissä. Halusin siis ehdottomasti tehdä sekä hahmolle, että asulle oikeutta.

Kaunottaren asuun halusin lämmintä keltaista sävyä helmaan sekä hihoihin, ja tummempaa sävyä helman yksityiskohtaan sekä yläosaan. Päämääränä oli siis löytää kaksi kangasta, jotka sekä sopisivat toistensa sävyyn, että materiaalin puolesta toimisivat hyvin mekossa jonka helmaan tulisi paljon rypytystä ja jossa hihojen tulisi laskeutua kauniisti. Kaunottaren hansikkaiden tulisi myös olla sävysävyyn tummemman kankaan kanssa.

Kiersin ja kiersin kangaskauppoja, ja kävin tasaisin väliajoin tarkistamassa, olisiko uusia kankaita tullut. Tilasin näytepaloja netistä, Suomesta ja ulkomailta. Aina kuitenkin tuntui, että kangas oli joko liian kirkkaan keltaista, tai liian tunkkaisen oranssista.

Lopulta, kun täydellisen sävyistä kangasta ei löytynyt päätin yrittää sitä itse värjätä. Olin löytänyt Toijalan kangastukusta kauniin, mutta hieman liian kirkkaan satiinin, ja tiesin ettei tekokuituja ole tarkoitettu värjättäviksi, mutta päätin silti yrittää. Eihän sitä koskaan tiedä jos ei kokeile, eikö vain?

Käytettyäni monta pussillista oranssia ja punaista kangasväriä, olin saanut kankaasta hitusen verran lämpimämmän sävyistä. Ero oli pieni, mutta silti kangas näytti nyt mielestäni sopivalta, sellaiselta jota olin etsinyt! Värjättyä kangasta käytimme puvun hihoihin. Helman kangasmäärää en lähtenyt värjäämään, ja nyt kun lämpimämpää sävyä oli saatu hihakankaaksi, näytti helman kirkkaampikin keltainen kangas sopivalta.

Helman ja hihojen kankaat olivat nyt siis valmiina, mutta tummemman kankaan etsintä jatkui. Loppujen lopuksi täydellinen kangas löytyi Lauran omien kangasvarastojen kätköistä. Kangaspala riittäisi juuri ja juuri puvun yläosaan ja helman koristeisiin. Kankaan sävy meni täydellisesti myös yhtien hansikkaiden sävyyn, onneksi!

Näiden sattumusten, kokeilujen ja etsintöjen jälkeen meillä oli viimein kaikki tarvittavat kankaat! Aikaa itse puvun ompelemiseen Lauralla taisi mennä enintään kaksi päivää. Niin monissa asioissa suunnittelu ja valmistelu taitaa olla se eniten aikaa vievin vaihe!

Lauran uurastaessa puvun parissa minä pääsin kampaamaan Kaunottaren peruukkia. Lyhensin peruukkia hieman, sekä kampasin kiharat luonnollisemmiksi laineiksi. Etuosan hiukset yhdistyvät nutturaan. Peruukkipohjan olin hankkinut amerikkalaiselta Fairytale Wigsiltä, joiden peruukeista olen todella pitänyt.

Laura valmisti Kaunottarelle myös nutturan ympärille sopivan kauniin hiuskoristeen. Kultaiset kengät olin hankkinut jo vuonna 2015 Pariisista, minun ja mieheni ensimmäiseltä Disneyland-matkalta. Ihanaa että ne pääsivät nyt tämän ranskalaisen prinsessan käyttöön.

Viimein pääsin pukeutumaan ensimmäistä kertaa Kaunottaren asuun ja niin taas yksi lapsuuden unelma kävi toteen. Kuvasimme Kaunotarta ensimmäistä kertaa valokuvaaja Saara Partasen kanssa Pikkupalatsissa.

Nyt olen saanut juhlia Kaunottarena ja monia ihania juhlia, ja olen kyllä iloinen, että käytimme suunnitteluun aikaa. Puku ihastuttaa pieniä juhlavieraita, ja itsellänikin juhliin mennessä on sellainen olo, kuin olisin sinne saapumassa suoraan Hirviön linnan tanssien pyörteistä.

-Milja

2 Comments

  • Ompelija

    Hei! Ajattelin kertoa kankaan värjäysvinkin tulevaisuutta varten: IDye Poly-väreillä saa värjättyä tekokuituisia kankaita, ovat siis ihan tähän tarkoitukseen suunniteltuja. Olen itse tilannut esim. ebaystä briteistä ja oikein hyvin ovat toimineet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *