Juhlaprinsessa

Prinsessojen vuosi 2021

Vuosi 2021 oli kieltämättä Juhlaprinsessalle haastava koronatilanteen vaikeuttaessa työtämme ja tehden sen enimmäkseen jopa mahdottomaksi, ainakin livetapahtumien ja juhlien osalta. Onneksi vuoteen mahtui kuitenkin kaikkea ihanaa ja tärkeää, ja olenkin päättänyt muistella näitä hetkiä!

Vuoden alussa emme ottaneet synttärivarauksia vastaan koronatilanteen vuoksi, mutta teimme poikkeuksen, kun hyväntekeväisyysjärjestö we4you pyysi Lumikunimgatarta ja Jääprinsessaa mukaan 3 -vuotiaan Elsan synttäreille. Synttärit järjestettiin etukäteen sillä pienen prinsessan syöpä oli uusiutunut eikä ollut mahdollisuutta jäädä odottamaan. Voi kun meillä olikin juhlissa hauskaa! Tanssimme ja pieni Elsa teki mitä täydellisimpiä prinsessapyörähdyksiä. Kiitos kun saimme olla mukana. Muistelemme sinua aina lämmöllä prinsessa Elsa, lämpimiä haleja tähtien taakse.

Onneksi pystyimme alkuvuonna tekemään jonkin verran videopuheluita ja videotervehdyksiä, ja oli mahdollisuus suosittella asiakkaille myös aiempana vuonna valmistamaamme Prinsessakoulu-videokurssia. Prinsessakoulun katsominen oli ollut erään asiakkaan synttäreillä ohjelmanakin, kun tänä vuonna ei voitu prinsessaa kutsua juhliin paikanpäälle. Onneksi prinsessataika löytää aina lasten luokse, tavalla tai toisella.

Teimme prinssini Teron kanssa uusia suunnitelmia ja päätimme laittaa asuntomme myyntiin. Olemme aiemmin pitäneet prinsessapäämajaa kotonamme, olohuoneemme on siis ollut prinsessojen mekkojen, peruukkien sekä kenkien vallassa ja vierashuoneesta löytyivät lelut, kasvomaalaustarvikkeet, ompelutarvikkeet ja kaikki mahdollinen ja mahdoton työhömme tarvittava omaisuus. Nyt teimme kuitenkin ison päätöksen ja ostimme Kalevasta yksiön, jonka nimesimme Palatsiksi ja joka on omistettu prinsessatarvikkeille ja toimii työpaikkanamme ja pukeutumistilana ennen juhliin lähtöä. Vuoden aikana olemme remontoineet Palatsia vanhempieni kanssa ja järjestelleet prinsessatarvikkeita. Täytyykin tehdä joskus esittelykierros! 🙂 Tarkoitus on tulevaisuudessa, että asumme prinssini kanssa pakettiautossa, mutta asuntomme on vielä myymättä joten se on hieman hidastanut suunnitelmia. Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan!

Päätin myös käyttää aikaani uuden suunnitteluun, ja maaliskuun alussa pääsimmekin julkistamaan aivan uuden hahmomme, Soturiprinsessan! Olin tästä hahmosta todella innoissani, sillä se on eri tyylinen kuin muut hahmomme ja tuo näin entistä enemmän mahdollisuuksia lapsille samaistua prinsessoihin ja löytää hahmo, joka auttaa uskomaan itseensä ja unelmiinsa. Lisäksi prinsessamme Maria oli Soturiprinsessan rooliin täydellinen sillä hänellä on tausta taekwondo-ottelijana ja -ohjaajana!

Yleensä pukumme valmistaa haltiakummimme, ompelija Laura Lipiäinen. Lauran ollessa kiireinen päätin kuitenkin tarttua nyt itse haasteeseen valmistaa Soturiprinsessan asukokonaisuus! Pidän kyllä ompelusta, mutta aiemmin ei muilta prinsessakiireiltä olisi ollut mahdollisuuttakaan ommella pukuja itse. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen!

Oikeanpuoleinen kuva Tanja Ryhänen

Saimme myös kunnian vierailla etätapahtumissa, esimerkiksi prinsessa Tuulikki tanssasi Maailma Kylässä Festivaaleilla Skidit Diskossa, joka Striimattiin Helsingistä Tavastialta. Olipas jännittävää esiintyä Tavastian lavalla, vaikka yleisöä ei paikanpäällä ollutkaan. Ja legendaariselle bäkkärille piti tietysti jättää Juhlaprinsessan puumerkki!

Uusi kokemus oli videoiden käsikirjoitus, kuvaus ja editointi Romukioskille. Prinsessa Tuulikki esiintyi viidellä videolla joissa kerrottiin esimerkiksi kierrätyksen tärkeydestä. Prinsessa ja romumetallin kierrätys sopivat yllättävän hyvin yhteen! Videot on nähtävillä Romukioskin YouTubessa, mukana on myös ihana Rasmus-heppa Ihaa-maasta.

Kesän korvilla pistimme oikein tuulemaan! Suunnittelimme uudet ulkojuhliin ja helposti turvävälein toteutettavat juhlapaketit, Soturikoulutuksen sekä Prinsessatanssiaiset. Nämä olivatkin kesällä suosituimpia juhlapaketteja ja parempi koronatilanne mahdollisti monet ihanat juhlat!

Teimme aivan uuden aluevaltauksen, kun Juhlaprinsessa sukelsi TikTokin taikamaailmaan! Prinsessamme Ella on ollut TikTokista vetovastuussa, ja meillä onkin pian jo 10 000 seuraaaa! Ihaninta on ollut huomata, miten varhaisteinit ovat löytäneet videomme ja sitä kautta myös keikoillemme. Prinsessamaailma on avoin kaikenikäisille! Kommenteissa on myös käyty tärkeitä keskusteluja esimerkiksi koulukiusaamisesta.

Olemme pitäneet myös niin monet video- ja valokuvaukset, ettemme ole kaikkia kuvia ja videomateriaaleja ehtineet edes katsomaan läpi saati julkaisemaan! Kaikenlaista hauskaa sisältöä on siis vielä tuloillaankin. 😀

Julkaisimme myös ensimmäisen musiikkivideomme nimeltään Ystävä! Muutoinkin vuoden aikana olemme keskittyneet uuden musiikin luomiseen. Tämä on yksi niistä monista ihanista asioista, joita prinsessojen mukana olo on mahdollistanut. Jos olisin jatkanut prinsessana esiintymistä yksin, ei näiden ihanien laulujen luominen olisi ollut mahdollista. Olen niin ylpeä lahjakkaista esiintyjistäni!

Kuva häämatkaltamme vuodelta 2016 🙂

Vuoden isoimpia asioita Juhlaprinsessalle ja minulle henkilökohtaisesti, oli saada prinssini Tero mukaan Juhlaprinsessan toimintaan kokopäiväisesti! Tero siis irtisanoutui kuukausipalkkaisesta vakityöstään ja heittäytyä Juhlaprinsessan taustajoukkoihin. Teroa harvemmin näkee esiintyjän roolissa, hänen vastuualueitaan ovat muunmuassa talousvastaavan työt, valokuvaus ja käsikirjoittaminen. Näitä hommia hän on tukenani tehnyt tietysti jo aiemmin, mutta päätimme nyt ottaa uskonloikan uudenlaiseen arkeen jotta pystymme panostamaan Juhlaprinsessaan täysillä.

Aiemmin prinsessana ilahduttanut Aino Putaala siirtyi jo aiempana vuonna prinsessatöistä uusiin haasteisiin käsikirjoittajana, mutta valmisti yhdessä Kirsti Riekkolan kanssa käsikirjoituksen uuteen ”Sadun taikaa etsimässä” -esitykseemme. Esitys sisältää myös tuttuja ja uusia lauluja joita emme ole vielä äänittäneet, mutta näitä on voinut kuulla tapahtumakeikoillamme. Kesän ajan harjoittelimme esitystä ja iloksemme pääsimme syksyn ja alkutalven aikana esittämään sen useissa upeissa tapahtumissa!

Iloinen pieni heppu Lumiukko liittyi myös seuraamme tänä vuonna ja on mukana lavaesityksissä. Kuvassa Lumiukko on vielä valmistumassa Laura Lipiäisen taitavissa käsissä. Lumiukon äänenä toimii loistava Veikko Paasi, äänitimme Lumiukon repliikit loppukesän kuumimpana päivänä. Ihanaa muistella sitä nyt pakkasten keskellä!

Syksyllä aloimme edistämään haltiakummi-Lauran kanssa toden teolla uusia asuja ja hahmoja jotka olivat olleet jo pitkään suunnitteilla. Käytimme päiviä oikeiden materiaalien löytämiseen ja haukoin todella happea kun muunmuassa kauniit pitsit saapuivat postissa! Yksi asuista on jo lähes valmis, toivottavasti pääsen tulevana vuonna esittelemään teille monia uusia asuja!

Saimme kunnian tänäkin vuonna antaa haastatteluja ja kertoa työstämme erilaisissa lehdissä, mutta yksi ihanimmista oli syyskuussa videohaastattelu Musta tulee isona -YouTube kanavalle jossa saimme kertoa prinsessojen arvoista ja rohkaista nuoria etsimään omaa polkuaan.

Onneksi myös syntymäpäiväjuhlissa vierailu oli mahdollista vielä syksylläkin.

Lokakuussa viimeistelin Jääprinsessa-hahmollemme uuden jouluisen lookin. Tämä asu on tarttunut mukaani jo pari vuotta sitten ulkomaanmatkaltani, mutta jäänyt kiireissä viimeisteltyä. Nyt oli kuitenkin juuri oikea hetki esitellä uusi asu ennen joulua! Kuvan on ottanut serkkuni Marika Tuomela, olin hänen luonaan Kuhmossa muuttoapuna ja samalla reissulla pidimme kuvaukset.

Mummoni joka on innokas neuloja oli myös muuttoapuna ja kuvausten jälkeen seuraava idea pulpahtikin mieleeni, Lumikuningattaren taikasukat! Mummo innostui ideasta myös ja puikot viuhuivat lähes jouluun saakka. Yli 20 paria ihania sukkia kera fanikortin, kirjeen ja yllätyslahjan lähti paketeissa joululahjaksi pienille faneille.

Vuoden viimeinen projektimme oli toisen musiikkivideomme ja ennen julkaisemattoman ’Kaunista joulua Pieni Merenneito’ -laulun julkaisu joulun alla. Tämän laulun sain itseasiassa 30 vuotis lahjaksi Aino Putaalalta! Nyt viimein saimme ihanan laulun äänitettyä ja tuotua myös muiden nautittavaksi.

Kartanokahvila Mieihyvin Lielahden kartanossa oli ihana kuvauspaikka, lämpimät kiitokset vielä kun saimme vierailla!

Joululomalla en malttanut olla valmistamatta vielä yhtä prinsessaprojektia, ompelin nimittäin Prinsessa Ruususelle alushousut mekon alle! 😀 Löysin kirpputorilta kauniin vanhan verhon ja en voinut vastustaa inspiraatiota.

Päällimmäisenä tästä erikoisesta vuodesta mieleeni on jäänyt se, kuinka olemme prinsessojen kanssa kokeneet nämä ajat yhdessä. Kiitos prinsessaesiintyjät Ella, Ida ja Maria ammattitaidostanne, tuestanne, ystävyydestänne ja kaikesta uudesta mitä tuotte mukananne Juhlaprinsessaan, ihan vain olemalla lahjakkaita ihania itsejänne.

Kiitos prinssini Tero järkähtämättömästä tuestasi. <3

Kiitos yhteistyökumppanimme ja esiintyjäkollegat, tuetaan ja tsempataan toisiamme tulevanakin vuonna. <3

Ja ennen kaikkea, kiitos sinulle joka olet pysynyt matkassamme näinäkin aikoina, kun emme ole pystyneet esiintymään ja antamaan niin paljoa takaisin. Lupaamme tehdä parhaamme, että voimme ilahduttaa teitä ja tuoda sadun taikaa toteen mahdollisimman paljon, tänä vuonna ja monina tulevina.

Satumaista vuotta 2022!

-Milja/Juhlaprinsessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *