Juhlaprinsessa,  Pieni Merenneito

Pieni Merenneito

Lähtiessäni toteuttamaan Pienen Merenneidon hahmoa oli laineilla monia kysymyksiä, niin monia vaihtoehtoja asusta ja hahmon ulkonäöstä. Olisiko merenneidolla pyrstö? Kuinka liikkua pyrstön kanssa juhlissa? Entäpäs ne ylimaallisen kauniisti leijailevat kiharat, otsahiuksista puhumattakaan…

Halusin saada merenneidon ulkoisesta olemuksesta sellaisen, joka todella toisi taikaa todeksi, kun lapsi kohtaa oman suosikkihahmonsa. Tietysti tahdoin myös tehdä kunniaa omankin lapsuuteni idolille, niin hyvin kuin vain pystyisin.

Ensimmäisenä selailin läpi ulkomaiset nettikaupat joissa myydään asuja prinsessaesiintyjille. Vaihtoehtoja oli hyvin erilaisia, esimerkiksi pyrstömäisiä hameita joissa pystyy kävelemään, mutta tämän idean hylkäsin aika nopeasti. Mielestäni oli hassua, että myös jalat näkyisivät pyrstön kanssa, ja niin olisi varmasti lapsistakin. Toki saatavilla on myös upeita silokonisia ja kankaisia pyrstöjä, joilla pystyy oikeastikin uimaan, mutta näiden kanssa olisi haastavaa vetää synttäriohjelmaa koska liikkuminen kuivalla maalla olisi niin rajattua. Ja esimerkiksi uimahallissa pidettävät synttärit jätän ehdottomasti ammattimerenneidoille!

Päädyin siis ratkaisuun, että Pieni Merenneitoni on asunut maanpinnalla jo hetken aikaa, ja omistaa jalat. Kauniita mekkoja ihmismuodossaan olevalle merenneidolle nettikaupoistakin kyllä löytyi, mutta tiesin silti heti, että tahtoisin hoviompelijani Laura Lipiäisen valmistamaan puvun. Vain silloin se voisi olla täydellinen!

Merenneidon yllä nähdään joskus myös kaunis pinkki mekko, mutta päädyimme valmistamaan mekon vihreän ja turkoosin sävyistä jotka muistuttaisivat merestä. Suuret hihat ovat vinkkaus 80-luvun tyyliin, jolloin merenneidon elokuva on ilmestynyt, ja lantiota kiertävä koriste muistuttaa pyrstöstä.

Mekossa on myös rintakoruna simpukka, sekä helman koristeena glitterkuvioisia simpukoita ja meritähtiä. Myös korvissaan merenneito kantaa simpukoita, onhan hän aina merenneito vaikka on jalat saanutkin.


Ja kun Pienen Merenneidon unelma jaloista on toteutunut, ovat tietysti kengät tavallistakin tärkeämmät! Kengät ovat myös mekon sävyiset.

Merenneidon hiustyyli on laineileva, ja pullea otsatukka yhdistyy pitkiin kiharoihin. Meikissä sävyt ovat luonnollisia, mutta luomivärin ja rajauksen sekä valkoisen kajalin avulla korostan silmiä pyöreämmän muotoisiksi.

Kulmakarvat ovat punertavat hiuksiin sopien. Tärkeä osa meikkiä on myös kirkkaanpunaiset huulet, joissa ylähuuli on meikattu kalamaisen pyöreäksi. Merenneitona käytän turkooseja piilolinssejä.


Olen kokonaisuudessaan Pienen Merenneidon toteutukseen erittäin tyytyväinen. Tässä asussa on aina ihanaa lähteä juhliin ja tärkeintä on tietysti se, että lapset saavat ihmetellä asua ja kokeilla miltä hiukset ja erilaiset kankaat tuntuvat. Hauskaa on myös yhdessä bongailla mistä löytyy simpukoita! 🙂

-Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *