Aavikkoprinsessa,  Jääprinsessa,  Juhlaprinsessa,  Lumikuningatar,  Prinsessakoulu,  Tähkäpää

Prinsessan mietteitä poikkeusaikoina

Kevät on ollut aika erilainen, kuin millaiseksi sen kuvittelin esimerkiksi tätä postausta kirjoittaessani. Eikä näihin poikkeuksellisiin aikoihin osannut tuskin varautua kukaan. Toivon, että sinulle kuuluu hyvää kaiken tämän keskellä!

Meille prinsessoille kuuluu myös oikein hyvää. Olemme löytäneet uusia tapoja ilahduttaa lapsia ja jatkaa työtämme. Uskon että monet uusista palveluistamme jatkuvat myös koronan jälkeen! 🙂

Varsinkin aluksi tilanne oli kuitenkin meillä, kuten monilla muillakin, jopa pelottava. Korona saapui todella nopeasti, ja pian tilanne olikin, että juuri alkamassa ollut sesonkiaika työssämme oli peruttu kokonaan.


Lähetin pää sumussa kaikille kevään asiakkailleni viestin, jossa jouduin valtioneuvoston suositusten mukaisesti ja kaikkien turvallisuuden vuoksi perumaan synttärijuhlat. Yhden illan annoin itselleni luvan itkeä, itkin pahaa mieltä kaikkien niiden pienten puolesta joiden hartaasti odotetut juhlat oli peruutettu, ennätysmäärää tapahtumia joiden toteutumiseksi olin tehnyt niin paljon töitä ja uusia prinsessoja, jotka olivat juuri päässeet pitkän koulutuksen jälkeen töihin. Huoli oli tietysti myös yleisesti tilanteen vuoksi, läheisten ja muiden ihmisten terveydestä sekä kaikkien yrittäjien puolesta. Uskon että tiedän miltä Tuhkimosta tuntui, kun hän oli unelmoinut tanssiaisista, mutta päätyi revityn mekon kanssa itkemään puutarhaan.

Seuraavana aamuna kun heräsin, oloni oli yllättäen todella hyvä. Kuulostaa ehkä vähän oudolta, mutta olin niin iloinen ajatellessani, mitä kaikkea minulla olikaan ollut vielä hetki sitten! Miten hienoa se olisikaan ollut, niin paljon ihania synttäreitä ja tapahtumia ja  prinsessaristeilykin ja se kaikki oli ollut aivan totta! Olin niin ylpeä myös uusista prinsessoista, jotka olivat kovasti harjoitelleet tulevia synttäreitä ja tapahtumia varten. Nyt se ei ollut tietenkään enää todellisuutta, mutta nyt olisi elettävä tämän tilanteen mukaan ja tehtävä uudet suunnitelmat.

Kuten aina, prinsessat ja heidän tarinoidensa opetukset auttoivat minua. Prinsessa Sofian laulu “Believe in your dream” on soinut meillä joka aamu tässä uudessa arjessa.

“When you draw up big plans but they all go astray

And you’re thinking it’s time to just throw them away

Well, a dream is a promise that you make to yourself

So don’t leave it lying way up on some shelf

Believe in your dreams do the best you can do

Don’t let it go and it just may come true

Let your dream light your way ’till you reach a better day

I’ll believe in my dream with all of my heart

I won’t let go, I’ll make a new start”

Tällä kertaa tukenani olivat myös ihan oikeat prinsessat, nimittäin uudet prinsessaesiintyjät! Olen niin onnellinen heistä. Aloimme heti yhdessä suunnittelemaan, mitä prinsessat voisivat tässä uudessa tilanteessa tehdä. Ideoita pulppusi ja pian meillä olikin suunniteltuna aivan uudenlaista prinsessataikaa, nimittäin Prinsessakoulu videokurssi lapsille! Prinsessakoulun suunnittelu oli todella intensiivistä, sillä halusimme saada sen kuvattua nopeasti koronan vuoksi, jotta voisimme välttää ihmiskontakteja ja pysytellä mahdollisuuksien mukaan jokainen kotonamme. Käsikirjoitimme ja ideoimme hurjalla tahdilla ja kuvasimme kaksi päivää todella intensiivisesti. Kaiken keskellä, olin niin iloinen ja ylpeä meistä!

Prinsessakoulussa ovat opettajina Lumikuningatar, Jääprinsessa, Tähkäpää ja Aavikkoprinsessa. Prinsessakoulu on kuvattu Prinsessasalissa Mevent Studiolla. <3

Vaikka tilanne oli todella hurja, nuo pari kuvauspäivää ovat jääneet kaiken keskeltä ihaniksi muistoiksi, todisteeksi siitä että prinsessat pystyvät yhteistyöllä mihin vain kun luottavat toisiinsa ja heittäytyvät rohkeasti uuteen tilanteeseen! Kuvausten jälkeen mieli oli onnellinen mutta myös haikea, nyt alkaisi aivan uusi aika ja voisi mennä pitkään ennen kuin voisimme taas tavata prinsessaporukalla. Olemme ottaneet ohjeistukset todella tarkasti ja tavanneetkin koko aikana mahdollisimman vähän livenä. Onneksi on videopuhelut!

Prinsessakoulun valmistelussa menisi hetki, joten seuraavaksi aloitin kirjeenvaihdon prinsessojen ja pienten kuninkaallisten kesken. Halusin tästä ilmaisen palvelun, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus pieneen hetkeen kotioloissa, kun saisi ajatukset satumaailmaan vallitsevan tilanteen sijasta. Kirjeitä tulikin yli 70! Ne olivat niin ihania, että keväälle voisi ottaa vielä uudenkin kirjeenvaihtohetken. Ilmoittelen tästä Juhlaprinsessan Facebookissa! 🙂

Prinsessakoira Teppo ihmettelee saapuneita kirjeitä

Pian suunnittelimme myös videopuhelut ja tervehdysvideot, jotta esimerkiksi peruuntuneiden synttärijuhlien tilalle voisi saada ilahdutuksen tai muuten vain jotain hauskaa kotiin. Olin niin iloinen huomatessani, että prinsessat voivat olla ilahduttamassa lapsia myös uusilla tavoilla, videoiden ja kirjeiden välityksellä!

Matkalle on sattunut myös haltijakummeja, ihmisiä joiden avulla Tuhkimo pääsikin tanssiaisiin! Esimerkiksi SirkusRakkausPumPumin Piritta, joka keksi järjestää Lasten Vappu Livestream -tapahtuman ja kutsui monia esiintyjiä mukaan, Juhlaprinsessan heidän mukanaan.

Kiitos jokaiselle teille jotka olette tukeneet yritystäni ja meitä näinä aikoina. Tilanne ei ole helppo, ja tulevaisuus on avoin. Mutta prinsessat eivät lannistu, me teemme kaikkemme jotta voimme jatkaa prinsessataian luomista!


Jos etsitte kotiin hauskaa ja opettavaista tekemistä ja haluatte tukea meitä, Prinsessakoulu on tullut juuri ennakkomyyntiin! Kurssin hinta on 35 euroa aloitustarjouksessa ja se sisältää 10 jaksoa, yhden per päivä. Nettisivuiltamme voit lukea lisätietoa, ja  tilauksen pääset tekemään täältä:

https://vimeo.com/ondemand/prinsessakoulu

Lämmin kiitos teille jokaiselle, toivon teille kaikkea hyvää!

<3: Milja/Juhlaprinsessa

2 Comments

 • Saara

  Tää korona-aika on todella mietityttävää ja pelottavaakin. Onneksi olette onnistuneet jatkamaan toimintaanne edes jollakin tavalla. Prinsessa tarinat tuovat onneksi hieman iloa, uskoa, toivoa ja keijupölyä näihin vaikeisiin aikoihin ❤️ toivottavasti pääsette pian taas tapahtumiin ja juhliin 🌸💜 ja oli kiva lukea teidän kuulumisista!

  • Milja

   Heippa!

   Kiitos tosi paljon Saara. <3 Videoiden teko on ollut hauskaa mutta ei millään malttaisi odottaa, että pääsee taas juhlahulinaan ja lapsia tapaamaan! 🙂

   <3: Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *