Juhlaprinsessa,  Prinsessajuhlat

Kuusi vinkkiä täydellisiin prinsessajuhlakuviin!

Synttärijuhlissa tärkeintä on tietysti nauttia hetkestä, mutta ihanaa on myös saada näistä rakkaista hetkistä muistoja. Jo muisto valokuvaustilanteesta voi olla tärkeä, ja kuvista tulla arvokkaita aarteita joita perheen voimin katsellaan useaan kertaan. Kuvien avulla muisto juhlista säilyy pitkään! Siksi halusinkin jakaa prinsessaesiintymiskokemukseni perusteella muutamia vinkkejä, kuinka saada juhlista ihanimmat kuvat.

1. Pidä kalusto valmiina

Koska tahansa saattaa tulla täydellinen hetki ottaa valokuva, ja silloin harmittaa jos puhelin onkin hukassa tai muisti täynnä. Lapset ovat myös nopeita liikkeissään, joten hetki ei välttämättä kestä kauaa!

2. Ota tilannekuvia

Tilannekuvien otto saattaa helposti unohtua herkkupöydästä huolehtiessa ja lasten riemua seuratessa, mutta tähän todella kannattaa käyttää muutama hetki. Lapset ovat tällöin leikin lumoissa ja ujoimmatkaan eivät jännitä kameraa. Kuvien tunnelmasta tulee luonnollista ja rentoa, ja tilanteita on hauska muistella jälkikäteen, ”Tässä me tanssittiin yhdessä!”. Vinkki: Perheen teiniä voi esimerkiksi pyytää tähän hommaan!

3. Älä stressaa

Jos kuvaajalla on suuri paine saada täydellinen kuva, saattaa lapsikin alkaa jännittämään kuvaa ja tällöin kuvassa poseeraaminen ja hymyileminen saattaa olla vaikeaa. Aina lapsi ei myöskään halua olla valokuvassa ja mielestäni tätä tulisi kunnioittaa, sillä tällöin kuvasta ei jää kivaa muistoa. Pidä kuitenkin kalusto taas valmiina, hymy ja halaukset saattavat ilmestyä heti kun kuvaustilanne on ohitse ja saa mainion tilannekuvan! 🙂

4. Unohda ammattimaisuus

Jos kuvat juhlista on tarkoitus olla teidän perheen omana muistona, ei kuvien tarvitse olla täydellisen siloiteltuja joita näkee blogeissa ja Instagramissa. Tärähtänyt kuva saattaa olla se kaikkein rakkain, tärkeintä että juuri se hetki on saatu talletettua!

5. Pienet kikat

Jotta yhteiskuvien ottaminen sujuu sutjakkaasti kannattaa kuvausta miettiä hetki jo ennen juhlien alkua. Missä olisi hyvä kuvia ottaa? Olohuoneen sohva on yleensä kiva kuvauspaikka, mutta jos sohvan takana on ikkuna josta tulee vastavaloa kannattaa kuvaukselle varata tilaa muualta. Myös nopeus on jälleen valttia erityisesti ryhmäkuvia otettaessa, synttärivieraat eivät välttämättä jaksa pysytellä paikoillaan niin kauaa. 🙂 Kuvassa synttärisankari on usein prinsessan sylissä, joten muita lapsia olisi hyvä olla apuna ohjaamassa paikoille joista kaikki näkyvät.
Kannattaa myös harkita ottaisiko kuvia vain yhdellä kameralla ja jakaisi kuvat muille halukkaille, sillä jos kameroita on monta on hyvin pieni mahdollisuus että kaikki lapset katsoisivat yhtäaikaa samaan kameraan. Muistetaan myös, että oman lapsen ystävien vanhemmilta on pyydettävä lupa, jos ryhmäkuvia tahtoo jakaa somessa.

6. Palkkaa ammattilainen

Tämä on nyt vastakkainen neuvo kuin jonka aiemmin annoin, mutta ammattimaisen valokuvaajan palkkaaminen voi olla myös hyvä vaihtoehto! Tällöin kuvien otosta ei tarvitse itse huolehtia ollenkaan, ja voi olla varma että tärkeästä päivästä jää monia kauniita kuvia muistoksi. Kannattaa kuitenkin valita kuvaaja joka on tottunut kuvaamaan lapsia ja osaa taitavasti dokumentaarisen kuvauksen, esimerkiksi lapsien kuvaukseen erikoistuneet Saara Partanen/Mimi&Nöde sekä Emmi Koski/Emmi Koski Photography. Tällöin lapset eivät ala jännittämään kuvaajaa, ja kaikki tärkeimmät hetket saa talletettua. 🙂 Kuvaaja on saatavilla myös Juhlaprinsessan Prinsessalin juhliin.

Kuva Saara Partanen/Mimi&Nöde

Tärkeintä on lasten riemu, hymyt ja hauskanpito! Ihanaa jos nämä saa ikuistettua kuvaan, mutta silti tärkeintä on että ne on koettu. Siksi kuvauksenkin on tärkeintä olla hauskaa! Toivottavasti vinkeistä on apua, kuulen myös mielelläni kommenteissa jos haluatte jakaa omat kuvausvinkkinne. 🙂

-Milja/Juhlaprinsessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *